Mlade zvijezde dubrovačke gastronomije na Kinookusu!

Ispis

damir

Na 8. Kinookus Food Film Festivalu, koji će se u Stonu održati u novom terminu, od 29. lipnja do 2. srpnja, predavanja i prezentacije na temu revitalizacije nasljeđa hrane Dubrovačke Republike bit će popraćena nekim danas rijetkim jelima i slasticama.

Za kormilom jedenjaka, koji će goste Festivala povesti na osjetilno putovanje kroz kulturu hrane krajnjeg juga Hrvatske, naći će se dubrovačka slastičarka Lucija Tomašić i dubrovački chef Damir Šarić.

Lucija Tomašić pohađala je Le Cordon Bleu školu u Londonu. Odmah po završetku škole radila je u londonskom restoranu Alyn Williams, a po povratku u Hrvatsku u poznatoj zagrebačkoj pastićeriji “Mak na konac” Petre Jelenić, te u dubrovačkom elitnom restoranu 360°.

Svojom znalačkom kreativnošću ova mlada Dubrovkinja brzo je stekla renome vrhunskog slastičara te je nedavno pozvana kreirati slastice za novi život dubrovačkog kultnog restorana Sesame.

Damir Šarić pripada novoj generaciji dubrovačkih chefova koja korištenjem lokalnih proizvoda nastoji osuvremeniti lokalnu tradicionalnu kuhinju. Znanje i iskustvo stjecao je u Nizozemskoj te u nekim od najpoznatijih dubrovački restorana poput Gil's, Prota i Pantarula. Kuharsku filozofiju Damira Šarića možete upoznati u restoranu Stara loza u dubrovačkoj staroj gradskoj jezgri.