KINOOKUS NA PRVOJ EKO FJERI U SPLITU

Ispis

 

eko fjera

 

Predsjednik Udruge Kinookus, Ivo Kara-Pešić sudjelovao je, na poziv Javne ustanova RERA SD iudruge Ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, na prvom Sajmu ekoloških proizvoda Eko Fjera, koji se na splitskim Prokurativama održao 17. i 18. lipnja 2016.

U okviru manifestacije organiziran je i Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije s temom ekološke poljoprivrede kao pokretača razvoja. Ivo Kara-Pešić je na Forumu, na kojem su sudjelovali i predavači iz IFOAM-a, nadležnih nacionalnih institucija te ključni stručnjaci u sektoru, održao predavanje o ESSEDRA projektu i Slow Food alatima za održivi društveno-ekonomski razvoj ruralnih sredina. Gostima i sudionicima predstavljen je prezidij pelješkog varenika i kampanja informiranja građanstva o važnosti kupovine lokalne, tradicijski i ekološki uzgojene hrane. Za vrijeme predavanja publici je podijeljen vodič za odgovornu kupovinu “Misli što kupuješ”.

Na Sajmu ekoloških proizvođača Kinookus je projekcijama filmova Slow Food Story i Terra Madre People, publici predstavio povijest, projekte i filozofiju najvećeg svjetskog pokreta za za zaštitu uzgojne bioraznolikosti i očuvanje tradicijske poljoprivrede.